In Spanje koop je dit dessert meestal in de supermarkt, maar het is ook heel makkelijk om thuis zelf te maken. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Kaneel en citroen zijn de smaakmakers! Je serveert deze pudding met een biscuitje.
Ingrediënten
Porties: 4
· 500 ml volle melk
· 1 kaneelstokje
· schil van 1 citroen
· 3 eieren, gesplitst
· 3 eetlepels suiker
· 1 eetlepel maizena
· 500 ml volle melk
· 1 kaneelstokje
· schil van 1 citroen
· 3 eieren, gesplitst
· 3 eetlepels suiker
· 1 eetlepel maizena
Voorbereiding: 5min › Bereiding: 20min › Extra tijd: 2uur in de koelkast › Klaar in:2uur25min
Verwarm de melk met het kaneelstokje en de citroenschil 10 minuten op middelmatig vuur. Laat niet koken.
Klop ondertussen de eidooiers met de suiker samen tot een romig mengsel. Klop de maizena erdoor. Blijf mixen tot je een glad mengsel hebt.
Verwijder het kaneelstokje en de citroenschil uit de melk. Voeg geleidelijk de eidooiers toe aan de melk en klop met een garde op laag vuur door, tot het mengsel dikker wordt, ongeveer 10 minuten. Breng aan de kook en haal dan direct van het vuur.
Schenk de pudding in individuele schaaltjes en laat in de koelkast stevig worden. Serveer met een biscuitje er bovenop, bijvoorbeeld een maria biscuitje of digestive.
Klop ondertussen de eidooiers met de suiker samen tot een romig mengsel. Klop de maizena erdoor. Blijf mixen tot je een glad mengsel hebt.
Verwijder het kaneelstokje en de citroenschil uit de melk. Voeg geleidelijk de eidooiers toe aan de melk en klop met een garde op laag vuur door, tot het mengsel dikker wordt, ongeveer 10 minuten. Breng aan de kook en haal dan direct van het vuur.
Schenk de pudding in individuele schaaltjes en laat in de koelkast stevig worden. Serveer met een biscuitje er bovenop, bijvoorbeeld een maria biscuitje of digestive.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten