Pagina's

woensdag 5 maart 2014

Ontbijt: Havermoutpap met appeltaartsmaak

Havermout bevat veel voedingsvezels en verschillende vitamines en mineralen. Daarnaast worden de koolhydraten uit havermout heel geleidelijk opgenomen in je lichaam, waardoor je lang een vol gevoel houdt. Een super gezond product dus!

Ingrediënten (1 flinke portie)
1 appel
300ml melk (je kunt ook sojamelk, amandelmelk etc. gebruiken)
75g havermout
Een handje rozijnen
Een theelepel kaneel

Bereiding
Snijd de appel in stukjes en bak deze in een pannetje even kort aan, samen met de rozijnen. Boter toevoegen is niet nodig. Ongeveer 2 minuten bakken is voldoende om de smaak omhoog te halen.



Voeg vervolgens de melk en de havermout toe en roer alles goed door elkaar. Breng dit aan de kook en blijf af en toe roeren.



Na ongeveer 2-3 minuten zacht koken, zal de pap de juiste dikte hebben. Nu kun je kaneel naar smaak toevoegen.



Haal de pan van het vuur en doe de pap in een kom. Klaar is je super gezonde en lekkere ontbijtje! Het kost een klein beetje meer tijd om dit te maken in de ochtend, maar geloof me, het is de moeite zeker waard! Door de verzadigende werking van de havermout, heb je de hele ochtend geen trek meer.

Natuurlijk kan dit gerecht ook prima als lunch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten